Η κατάθεση Ζαχόπουλου

Με την κατάθεση του ίδιου του Χρήστου Ζαχόπουλου ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη που αφορά την εκβίασή του από την υφισταμένη του Εύη Τσέκου, όταν διατελούσε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, το 2007.

«Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Εύη Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον, με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα», δήλωσε ο κ. Ζαχόπουλος σχετικά με το ροζ DVD και τους

λόγους που τον οδήγησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως κατέθεσε, η ερωμένη του, βασική κατηγορουμένη στην υπόθεση, τον απειλούσε με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού για να της δώσει 200.000 ευρώ, αλλά και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά, καθώς ήταν συμβασιούχος υπάλληλος.

«Είχαν σκοπό να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων, δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν κάποιον», τόνισε ο κ. Ζαχόπουλος και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα, που ήθελαν να την βλάψουν».

«Σκέφτηκα την παραίτηση, για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση, αλλά επίσης είχα και την ιδέα της αυτοκτονίας. Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια μου και, πέφτοντας, έκανα μια προσευχή ζητώντας συγγνώμη», συμπλήρωσε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μαζί με την Εύη Τσέκου είναι ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος.

Η Εύη Τσέκου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που αφορούν την ομολογημένη βιντεοσκόπηση ερωτικών της στιγμών με τον Χρήστο Ζαχόπουλο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατηγορία που του αποδίδεται καθώς, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι αυτός που υπέκλεψε το DVD και στη συνέχεια το παρέδωσε στο διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό, σε συνάντηση που είχαν στο Χίλτον.

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Γ. Μακρυγιάννης κατηγορείται για απλή συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς ήταν παρών στην επίσκεψη της Εύης Τσέκου στα γραφεία της εφημερίδας.

Τέλος, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος δικάζεται για το αδίκημα της συνέργειας σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς συνόδευε την Εύη Τσέκου στις επισκέψεις της στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Παρόντες στο εδώλιο σήμερα ήταν η Εύη Τσέκου και ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος. Οι δύο δημοσιογράφοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα