Η Ιερά Σύνοδος ζητά από Μητροπολίτη να παραιτηθεί

Με αυστηρή επιστολή της η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο να παραιτηθεί… Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους εκκλησιαστικούς κύκλους, η οποία έως τώρα είχε κρατηθεί μυστική. Η παρούσα Δ.Ι.Σ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος) -η θητεία της λήγει στο τέλος Αυγούστου- κατά την τελευταία συνεδρίαση, του μηνός Ιουλίου, αποφάσισε να αποστείλει επιστολή προς το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, δια της οποίας τον εγκαλεί για «ανικανότητα» να διοικήσει και ως εκ τούτου να παραιτηθεί, ώστε η Ιεραρχία της Εκκλησίας να εκλέξει νέο Ιεράρχη για να διοικήσει τη μεγάλη αυτή Μητρόπολη του θεσσαλικού κάμπου.

Ως γνωστόν και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσίευσαν τοπικές εφημερίδες και site της Καρδίτσας, κάποιο ιερείς της Μητροπόλεως, ο οποίοι κατείχαν νευραλγικές θέσεις, προέβησαν κατ’ εξακολούθηση σε σειρά παραπτωμάτων και οικονομικών ατασθαλιών, για τα οποία ο Μητροπολίτης Κύριλλος δεν είχε πάρει την παραμικρή είδηση.

Το θέμα έφτασε να γίνει γνωστό δια των ΜΜΕ για να πληροφορηθεί η Μητρόπολη τα τεκταινόμενα, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αλλά και πάλι η Μητρόπολη στάθηκε ανήμπορη να αποδώσει δικαιοσύνη και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπεύθυνους, όπως τους αξίζει.

Λαμβάνοντας υπόψιν η Δ.Ι.Σ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος) στην τελευταία συνεδρίαση, του μηνός Ιουλίου, όλα τα παραπάνω γεγονότα καθώς και μια σειρά εγγράφων που έχει στην κατοχή της. δια των οποίων προκύπτει ότι το έλλειμμα διοικήσεως στην εν λόγω Μητρόπολη έχει πλέον παραγίνει , αποφάσισε καθηκόντως την αποστολή της παραπάνω επιστολής που αναφέραμε, δια της οποίας ζητείται η παραίτηση του Μητροπολίτη.

Είναι αλήθεια ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος ένιωθε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο έχει ακυρώσει πολλά νεύρα του εγκεφάλου του, με αποτέλεσμα ούτε να μιλήσει μπορεί και να δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του αλλά και ούτε να λειτουργήσει ως επίσκοπος και πνευματικός πατέρας της Μητροπόλεως.

Το χειρότερο όλων είναι ότι για να περπατήσει πρέπει να υπάρχει κάποιος δίπλα του, κάποιος συνοδός ο οποίος του κρατάει μπροστά από τα πόδια του σε απόσταση ενός μέτρου ένα σύνδεσμο από κλειδιά και η κίνηση αυτή δίνει εντολή στον εγκέφαλο να κάνει βήματα, αυτό επαναλαμβάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκεται σε κίνηση.

Ενώ από την άλλη, ο Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ, που υπάρχει στη Μητρόπολη, περνάει και αυτός σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει, προφανώς, να αναλάβει μέρος των καθηκόντων της διοικήσεως της συγκεκριμένης Μητρόπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα