Η Γερμανία χαιρετίζει τη νίκη Ομπάμα

Την ικανοποίηση για την νίκη του Μπαράκ Ομπάμα καθώς και την ευχαρίστησή της για τη συνέχεια της συνεργασίας τους εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.


Η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ προκαλεί ικανοποίηση του πολιτικού κόσμου στη Γερμανία. Τα συγχαρητήρια μηνύματα συνοδεύονται από προσδοκίες και ελπίδες.


Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε μίλησε για την ελπίδα

του να δοθεί νέα ώθηση στην υπόθεση του αφοπλισμού.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργαστεί στενά και σε φιλικό κλίμα. Αποδίδω μεγάλη σημασία στις συναντήσεις μας κατά τη διάρκεια των οποίων μιλήσαμε για πολλά ζητήματα, όπως την σύσφιξη των γερμανοαμερικανικών και των διατλαντικών σχέσεων, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την αποστολή στο Αφγανιστάν και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Χαίρομαι ότι θα συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία» δήλωσε η κα Μέρκελ.

Από τη μεριά του ο Γκ. Βεστερβέλε σημείωσε : «Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα στην υπόθεση του αφοπλισμού» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ευνοϊκή συγκυρία προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στις σχετικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.


Παράλληλα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. «Πρόκειται για ένα κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι θα «πρέπει να υποχωρήσει ο προστατευτισμός» και να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες για τη δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου.

«Δεν έχουμε περισσότερο καιρό για χάσιμο ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: dw.deTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα