Η φυλακή “κολαστήριο”

Απάνθρωπα βασανιστήρια υπομένουν οι κρατούμενοι στο Αφγανιστάν από τους αστυνομικούς σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.Σε αυτήν την έκθεση αποκαλύπτονται τα “φρικιαστικά”βασανιστήρια”που πραγματοποιούνται σε κέντρα κράτησης,παρόλο που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι έχουν εκλείψει παρόμοιες πρακτικές,οι οποίες έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα-σοκ, αστυνομικοί κρεμούν ανθρώπους από τους καρπούς τους και τους χτυπούν με καλώδια,τους χτυπούν με ξύλινες ράβδους,τους κάνουν ηλεκτροσόκ,τους«στρίβουν» τα γεννητικά όργανα και υφίστανται παρά φύση βιασμούς

με διάφορα αντικείμενα, όπως μπουκάλια.

Η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που βρέθηκε στο Αφγανιστάν μίλησε με 635 κρατούμενους και περισσότεροι από τους μισούς είχαν υποστεί εξευτελιστικά και άκρως επώδυνα βασανιστήρια.Στη συνέντευξή του ένας από αυτούς είπε χαρακτηριστικά: «Με ξάπλωσαν στο πάτωμα. Ενας κάθισε πάνω στα πόδια μου, ένας άλλος πάνω στο κεφάλι μου και ένας τρίτος πήρε έναν σωλήνα και άρχισε να με χτυπά. Με χτύπαγαν επί μία ώρα και μου έλεγαν ότι μου αξίζει επειδή είμαι με τους Ταλιμπάν».

Keywords
Τυχαία Θέματα