Η επίταξη “διχάζει” την κυβέρνηση

Παρά το γεγονός ότι η πολίτικη ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζεται καθόλα έτοιμη να προχωρήσει στο σενάριο της επίταξης, το “Π” είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει πάρει προς το παρόν το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για μια τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα

με πληροφορίες το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προς το παρόν, έχουν ήδη εκφράσει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο της επίταξης, καθώς το κόμμα της Ιπποκράτους αλλά και αυτό της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση αναμένεται να πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις οι οποίες θα έχουν τεράστιο πολιτικό αντίκτυπο.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στη λύση της επίταξης για δυο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι λόγο των πολυήμερων απεργιών η ταλαιπωρία των πολιτών έχει φτάσει στο αποκορύφωμα με τη αγανάκτηση τους να μεγαλώνει μέρα με τη ημέρα. Ενώ ο δεύτερος είναι ότι το κρατικό ταμείο έχει μεγάλη διαρροή εσόδων εξαιτίας των εισιτηρίων που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι πολίτες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Άρα προς το παρών όσο και αν σε ορισμένα ΜΜΕ ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο της επίταξης, επί του πρακτέου ένα τέτοιο σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται επί τούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα