Η επιστροφή της Ισινμπάγεβα – Χρυσό πριν το «αντίο»

Με τον ιδανικότερο τρόπο θα πει «αντίο» από την ενεργό δράση η Γελένα Ισινμπάγεβα, η οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο «σπίτι» της στο άλμα επί κοντώ.

Η Ρωσίδα αθλήτρια απέδειξε ότι δικαιολογημένα κατατάσσεται στην κορυφή όλων των εποχών, καθώς για τρίτη φορά στην καριέρα της πήρε το χρυσό μετάλλιο σε παρόμοια διοργάνωση. Η αποτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την πείσμωσε

ακόμη περισσότερο και απόψε με άλμα στα 4.89μ. ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης (2004 & 2008) και δύο φορές νικήτρια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2005 & 2007) δε ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο τον αγώνα, ωστόσο, ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και πήρε αυτό που άξιζε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ με 4.82 και στην τρίτη την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, επίσης με 4.82.

Στη συνέχεια η Ισινμπάγεβα έβαλε τον πήχη στα 5.07μ για να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (5.06μ), που κατείχε από το 2009 στη Ζυρίχη, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, αποθεώθηκε από χιλιάδες συμπατριώτες της, στον τελευταίο αγώνα της πλούσιας καριέρας της, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινώσει η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα