Η ελληνική τεκίλα είναι εδώ και λέγεται “Μεκίλα”!

Το διάσημο σκουλήκι του Μεξικού βρήκε ισχυρό αντίπαλο στην Μεσογειακή Ελλάδα. Μπορεί η παγκοσμίως διάσημη τεκίλα να παράγεται από τους κάκτους του Μεξικού, όμως στην Ελλάδα που κυριαρχεί το πράσινο και η βλάστηση μπορείς να βρεις παντού κρυμμένους θησαυρούς. Η φραγκοσυκιά είναι ακόμα ένα στολίδι της ελληνικής γης που σε αυτό βρήκε ένας Έλληνας την απάντηση στην τεκίλα με την δική μας «Μεκίλα»! Ο Αντώνης Βεκρής είναι ο άνθρωπος που πρέπει να ευχαριστούμε

για τις καλοκαιρινές μεσημεριανές μας σιέστες.

Η Αμοργός είναι το νησί της έμπνευσης και της δημιουργίας του 65χρονου πρώην ναυτικού, που μας έχει ήδη προσφέρει το μαγικό «Αμόργιον ρακόμελο». Σε μια επίσκεψη του στην Αμοργό, ο πρώην ναυτικός είχε παρατηρήσει τα φραγκόσυκα που σάπιζαν ανεκμετάλλευτα. Από εκεί..ταξίδεψε ο νους του μέχρι το Μεξικό και θυμήθηκε ότι από τους κάκτους παράγεται η τεκίλα. Η απολύτως φυσιολογική σκέψη του ήταν πως θα μπορούσε και η Ελλάδα να παράγει το δικό της μοναδικό ποτό από τις φραγκοσυκιές. Η «Μεκίλα» είναι πια πραγματικότητα!

Στον κ. Βεκρή δεν πιστώνεται μόνο η επιτυχία της «Μεκίλα», αλλά είναι και ο υπεύθυνος της επιτυχίας που ακούει στο όνομα ρακόμελο. Είναι ο πρώτος που στην χώρα μας είχε την έμπνευση, αντιγράφοντας μια παλιά οικογενειακή συνταγή , να δημιουργήσει το ποτό που περιέχει μέλι, ζάχαρη, γαρύφαλλο και ρακί. Το γνωστό σε όλους μας ρακόμελο, το οποίο σχεδίασε και με διάφορες ακόμα γεύσεις όπως μαστίχα, λεμόνι και πορτοκάλι.

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα