«Η Ελλάδα θα βάλει δικό της αέριο στους αγωγούς»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιάννη Ντάσκα

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ούτε κρυφή είναι η συμφωνία,ούτε εξαπατάμε με αυτή το λαό. Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή και θα έχει δημοσιότητα , έτσι ώστε όλοι να τη μάθουν.

Με αυτή τη δήλωση απάντησε πριν από λίγο (ΣΚΑΙ) ο αρμόδιος Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Ο Υφυπουργός πρόσθεσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για την τιμή του φυσικού αερίου μέσω της ΔΕΠΑ και είναι αισιόδοξος ότι θα μειωθεί η τιμή όταν κατασκευαστεί ο

αγωγός.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι ελπίζει πως θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για παραγωγή φυσικού αερίου από την Ελλάδα και θα δημιουργηθεί στη Βόρειο Ελλάδα εγκατάσταση ανάλογη της Ρεβυθούσας ώστε να γίνει εκμετάλλευση της παραγωγής.

Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι δεν ήρθαν στην Ελλάδα γιατί θεώρησαν ότι αυτό θα ήταν ρίσκο προς την Ευρώπη. Έτσι επιβεβαίωσε ότι από την Ευρώπη υπήρξαν οι πιέσεις να φύγουν οι Ρώσοι από τη ΔΕΠΑ και δεν αποφάσισαν μόνοι τους.

Ο κ. Παπαγωεργίου είπε ότι μετά την κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον και για τη ΔΕΠΑ. Έμμεσα αναφέρθηκε σε πιθανό ενδιαφέρον από τους Αζέρους που πήραν ήδη τη ΔΕΣΦΑ.

Για το θέμα αυτό έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον απαντήσεις που μας έδωσε μέσω ανώατου «κύκλου» ο πρωτεργάτης των πετρελαϊκών δρόμων στην Ελλάδα Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο του «Παρασκηνίου»

Keywords
Τυχαία Θέματα