Η Ελλάδα στο τιμόνι της Ε.Ε

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, η Ελλάδα αναλαμβάνει από σήμερα και για έξη μήνες την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Και παρά την οικονομική κρίση και το καυτό ζήτημα του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με την τρόικα η Κυβέρνηση επιθυμεί να αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το εξάμηνο

της ελληνικής προεδρίας είναι… προεκλογικό αφού στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές.

Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και των ακροδεξιών τάσεων προβληματίζει έντονα τις Βρυξέλλες, ενώ στην ΑΘήνα οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν κομβικό σημείο τόσο για το μέλλον της κυβέρνησης όσο και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας αποτελούν:

Η θαλάσσια πολιτική και η ΑΟΖ
Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Ο ενιαίος μηχανισμός επιτήρησης των τραπεζών
Η οικονομική ανάκαμψη

Η επίσημη αρχή για την ελληνική προεδρία θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου οπότε και στην Αθήνα θα έρθουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο και οι 28 Επίτροποι.

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συναντηθούν στο Ζάππειο με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης. Εκεί, εκτός από την καθιερωμένη φωτογραφία θα πραγματοποιηθούν και τα λεγόμενα clusters, δηλαδή τα συμβούλια εργασίας, όπου οι υπουργοί θα πρέπει να είναι καλά διαβασμένοι, καθώς θα παρουσιάσουν στους αρμόδιους Επιτρόπους τις προτεραιότητες τους

Η επίσημη αρχή για την ελληνική προεδρία θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου οπότε και στην Αθήνα θα έρθουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο και οι 28 Επίτροποι.

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συναντηθούν στο Ζάππειο με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Εκεί, εκτός από την καθιερωμένη φωτογραφία θα πραγματοποιηθούν και τα λεγόμενα clusters, δηλαδή τα συμβούλια εργασίας, όπου οι υπουργοί θα πρέπει να είναι καλά διαβασμένοι, καθώς θα παρουσιάσουν στους αρμόδιους Επιτρόπους τις προτεραιότητες τους.

Το πρώτο εξάμηνο 2014 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, 35 συναντήσεις υψηλών αξιωματούχων, 57 ομάδες εργασίας και 33 συνέδρια -σεμινάρια.

Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες.

The post Η Ελλάδα στο τιμόνι της Ε.Ε appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα