«Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών»

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής, γλυπτικής και μικροτεχνίας, με τίτλο «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», διοργανώνεται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στην Βουλγαρία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό παιδικής εικαστικής δημιουργίας, που οργανώνει κάθε χρόνο η Εστία του ΕΙΠ στην Σόφια. Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερα από 150 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 17 ετών, από όλη τη Βουλγαρία,

τα οποία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας 200 περίπου έργα, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της πενταμελούς επιτροπής, με πρόεδρο τον ζωγράφο Ανατόλιι Στανκούλοφ, στην αξιολόγηση των παιδικών δημιουργιών.

Αν και τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν δεν έχουν ποτέ ταξιδέψει στην Ελλάδα, ωστόσο την έχουν γνωρίσει μέσα από το σχολείο, τα βιβλία και τις αφηγήσεις των μεγάλων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΙΠ.

Τα βραβεία του διαγωνισμού περιλαμβάνουν για τους νικητές και τους συνοδούς τους, ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, είδη παιδικής ένδυσης, ζωγραφικής και βιβλία, με τη συνδρομή χορηγών. Σε όλα τα παιδιά δόθηκε τιμητικός έπαινος.

Η έκθεση με τα έργα των παιδιών θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της Εστίας του ΕΙΠ στη Σόφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα