Η εισαγγελία του Μονάχου ξεκίνησε την έρευνα για τα Leopard 2 σύμφωνα με το Spiegel

Έρευνα για δωροδοκίες κατά την προμήθεια των 170 « Leopard 2» στις αρχές του 2000 στην Ελλάδα διέταξε ο εισαγγελέας του Μονάχου, μετά τα όσα κατέθεσε για μίζες ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας είχαν ασχοληθεί με το θέμα το 2004, όταν και ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών αρχών,

προκειμένου να ελεγχθούν οι συναλλαγές με την εταιρία εξοπλισμών Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά δεν είχε απαντήσει.

H KMW φέρεται να δελέασε την Ελλάδα για την αγορά των τεθωρακισμένων με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη. Ως αντάλλαγμα για την αγορά των «Leopard 2», η KMW συμφώνησε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα, προσελκύοντας παράλληλα νέους επενδυτές. Ο όγκος ανταποδοτικών οφελών ή των επενδύσεων (σ.σ. δεν διευκρινίζεται από το ρεπορτάζ) φέρεται να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

The post Η εισαγγελία του Μονάχου ξεκίνησε την έρευνα για τα Leopard 2 σύμφωνα με το Spiegel appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα