Η ΕΥΠ στήνει «τέντα» για να προστατέψει τον Σαμαρά από τις υποκλοπές

Το «αντίσκηνο ασφαλείας» κοστίζει 110.000 ευρώ

Ειδική «τέντα» στήνει η ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό να προστατέψει τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους πολιτικούς από πιθανές υποκλοπές.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ο πρωθυπουργός, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης θα «κατασκηνώνουν πλέον μέσα στα γραφεία τους ή σε επισκέψεις τους προκειμένου οι ξένες μυστικές υπηρεσίες να μην υφαρπάζουν τις συνομιλίες τους».

Η εφημερίδα

αναφέρει πως οι Έλληνες αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να εξαγοράσουν από αμερικανική εταιρεία μια ειδική «σκηνή μέσα από την οποία τα πολιτικά πρόσωπα θα μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο χωρίς να τους ακούνε τι λένε».

Η εν λόγω «τέντα», η οποία αποτελείται από υλικό ενισχυμένου υφάσματος με ειδικές ίνες, κοστίζει περίπου 110.000 ευρώ και αναμένεται να θωρακίσει τις συσκέψεις και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των στελεχών της.

Το«αντίσκηνο ασφαλείας» παρουσιάστηκε στο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στη Λατινική Αμερική το 2011, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν σε φωτογραφίες να μιλάει μέσα από αυτό ενώ βρισκόταν σε σουίτα του ξενοδοχείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

The post Η ΕΥΠ στήνει «τέντα» για να προστατέψει τον Σαμαρά από τις υποκλοπές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα