Η δολοφονία Φύσσα στο κατηγορητήριο τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Οι εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, διευρύνουν το βαρύ κατηγορητήριο βουλευτών της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνοντας πλέον τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δίνοντας έτσι επίσημα πλέον πολιτικό χαρακτήρα στην εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς και τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, οι δύο ανακρίτριες που χειρίζονται την έρευνα, θεωρούν πως πρόκειται

για εγκληματική οργάνωση στην οποία, όπως λένε, εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση από το 1987, ακόμα και μετά την είσοδό του κόμματος στο Κοινοβούλιο. Ξεκίνησε ως κλειστή ομάδα επιμόρφωσης των εθνικοσοσιαλιστών και μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με ναζιστική ιδεολογική κατεύθυνση, στα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, με κυρίαρχο, πάντοτε, τον «Αρχηγό», που διαχωρίζεται.

Όπως αναφέρουν στα κατηγορητήρια που συνέταξαν για την Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Κούζηλο και Μιχάλη Αρβανίτη, που πήραν προθεσμίες να απολογηθούν για μετά τις εκλογές, αποδίδεται στους βουλευτές το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στα κατηγορητήριά τους μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λούκμαν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουνίου αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι ο Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του ίδιου μήνα ο Νίκος Κούζηλος, ενώ στις 12 και 13 Ιουνίου αντίστοιχα προγραμματίστηκαν οι απολογίες της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του προφυλακισμένου «Αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου, και του Μιχάλη Αρβανίτη.

Υπενθυμίζεται ότι για την δολοφονία Φύσσα, προφυλακισμένοι είναι ο καθ’ ομολογία δράστης Γιώργος Ρουπακιάς, ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου που κατηγορούνται για συνέργεια σε φόνο, καθώς και τρία ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Η δολοφονία Φύσσα στο κατηγορητήριο τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα