Η άτακτη κυρία Μέρντοχ

Ο αιφνιδιασμός είναι το σήμα κατατεθέν του μεγιστάνα του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ. Είτε πρόκειται για τη μεταφορά κυριολεκτικά εν μιά νυκτί όλων των εκδοτικών δραστηριοτήτων στη Βρετανία στα αρχηγεία του στο Ουάπινγκ το 1986 -μετακίνηση που σήμανε την απόλυση 5.000 εργαζομένων- ή το κλείσιμο της πιο πετυχημένης εφημερίδας της Βρετανίας («News of the World»), που άφησε στον δρόμο 200 εργαζόμενους, είτε για την ανακοίνωση ότι χωρίζει στα 82 του από την τρίτη του σύζυγο, Γουέντι Ντενγκ, ο Μέρντοχ, θρασύς, αδίστακτος και ευφάνταστος, δρα πάντα αστραπιαία.

‘Η, όπως ισχυρίζεται, ο βιογράφος του Μέρντοχ, Μάικλ Βολφ, «όταν κάτι πάει άσχημα στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή, παίρνει άμεσα μια απόφαση και τελειώνει. Ποτέ δεν κοιτάει πίσω».

Στην περίπτωση της κατά 38 χρόνια μικρότερής του Ντενγκ, κανείς δεν ξέρει να πει με βεβαιότητα τι πήγε στραβά, ούτε καν και η ίδια, η οποία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι γνωστοί της, έμεινε το ίδιο έκπληκτη όπως και ο υπόλοιπος κόσμος με την απόφαση του Μέρντοχ να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Επισήμως, ο μεγιστάνας του Τύπου επικαλέστηκε ως αιτία διαζυγίου «ανεπανόρθωτη βλάβη» στον γάμο, η οποία έχει διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες αν και παλιότερα δημοσιεύματα του αμερικάνικου Τύπου ισχυρίζονταν ότι το ζευγάρι ζούσε ουσιαστικά χώρια τα δύο τελευταία χρόνια, σε διαφορετικά υπνοδωμάτια και συχνά σε διαφορετικές ηπείρους.
Δημοσιεύματα άφηναν υπονοούμενα ότι, αν μαθευτεί ο πραγματικός λόγος του διαζυγίου, «θα μείνουν όλοι άλαλοι», ίσως επειδή μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι η πρώην κυρία Μέρντοχ είχε συνάψει δεσμό με τον Τόνι Μπλερ, νονό της μικρότερης κόρης, Χλόης, φήμη που διαψεύστηκε εντόνως από τον εκπρόσωπο του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με φήμες, το ζευγάρι έχει καταθέσει αίτηση για κοινή επιμέλεια των δύο κοριτσιών, αλλά δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες. Είναι γνωστό ότι είχε υπογράψει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο το 1999 και δύο μεταγαμιαία το 2002 και το 2004, κανείς όμως δεν ξέρει τι θα πάρει τελικά η Ντενγκ, όλοι όμως συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να… πέσει αμαχητί.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα