Γ.Παπανδρέου: Η Μέρκελ έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Το …μπαλάκι στην εξέδρα και συγκεκριμένα στη Γερμανίδα καγκελάριο πέταξε για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας για τις ευθύνες του όσον αφορά το Μνημόνιο αλλά και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

στην Ελλάδα, καταλογίζοντας της ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.

Ο Γ.Παπανδρέου σε ομιλία που εκφώνησε στο London School of Economics ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Μέρκελ επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, διότι δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν.

Όπως ομολόγησε εκείνη την εποχή δεν είχε λόγο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για να μπει η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων πάρθηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ».

Επιπλέον στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου προέβλεψε ότι το 2050 καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα βρίσκεται στο κλαμπ του G20, ενώ παράλληλα, πρότεινε η εκλογή του προέδρου της ΕΕ να γίνεται απευθείας από τους πολίτες.

Τέλος, δήλωσε ότι: «Όταν ήμουν Πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» και όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν προχώρησε το 2010 σε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011, απάντησε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν ένα βήμα από τη χρεοκοπία.

The post Γ.Παπανδρέου: Η Μέρκελ έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα