Γλύτωσε τα τρις ισόβια και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση

Για υπεξαίρεση 1.000.000 ευρώ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης ο πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ Μακρακώμης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, στον οποίο σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί η ποινή των τρις ισοβίων.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, o υπάλληλος μέχρι το 2000 είχε κερδίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δραχμές παίζοντας λαχείο και προπό. Τα χρήματα τα επένδυσε στο χρηματιστήριο αλλά μπλέχτηκε με τοκογλύφους, με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του. Για να γλιτώσει από το οικονομικό αδιέξοδο που βρέθηκε, άρχισε να κλέβει

χρήματα από το ταμείο του καταστήματος του ΙΚΑ, όπου εργαζόταν μέχρις ότου αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Σε πρώτο βαθμό ο υπάλληλος καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, καταλήγοντας στις φυλακές Δομοκού, όπου εργάζεται στο φαρμακείο και το ιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος. Το Εφετείο, ωστόσο, πίστεψε στην ειλικρινή μεταμέλεια του κατηγορούμενου και στα όσα υποστήριξε περί τέλεσης της πράξης υπό το κράτος σοβαρής απειλής για τη ζωή του και την σωματική ακεραιότητα αυτού και της οικογένειας του από επικίνδυνους τοκογλύφους.

Έτσι μετέτρεψε τα τρις ισόβια σε φυλάκιση 20 ετών, καθώς δέχτηκε ότι η παράτυπη συμπεριφορά του δεν ήταν αντίστοιχη με την ποινή που του είχε επιβληθεί αρχικά.

The post Γλύτωσε τα τρις ισόβια και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα