Γιοχάνες Χαν: Αναμφισβήτητη η πρόοδος της Ελλάδας

Ο Γιοχάνες Χαν, Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος Περιφερειακής Πολιτικής, παραχώρησε συνέντευξη στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ».

Στη συνέντευξη του ανέφερε αρχικά: «Στην Ελλάδα φαίνεται πως τώρα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα, με τον τουρισμό να έχει αυξηθεί φέτος κατά 20%».

Όμως όπως διευκρίνισε παρόλο που η πρόοδος είναι αναμφισβήτητη η χώρα δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανταπεξέλθει στις οικονομικές προκλήσεις χωρίς

εξωτερική βοήθεια.

Σε ότι αφορά το θέμα τόνωσης της απασχόλησης ο ίδιος ανέφερε πως παρόλο που υπάρχουν θετικά σημάδια εντούτοις «Πρόκειται, όμως, για βραχυπρόθεσμη απασχόληση και προς τούτο προτιμούμε να επενδύουμε διαρκώς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι περισσότερο ανοικτές για επενδύσεις».

Αναφερόμενος σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει ότι οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία για την περίοδο 2014-2020 θα διοχετευτούν σε επενδύσεις για την έρευνα, την ανάπτυξη, την ενεργειακή απόδοση, όπως και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

The post Γιοχάνες Χαν: Αναμφισβήτητη η πρόοδος της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα