Γιατροί και νοσηλευτές θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, γι’ αυτό και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο Τμημάτων και

Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και για την κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ζητούν την προάσπιση της δημόσιας Υγείας, την πρόσληψη προσωπικού, την χρηματοδότηση του ΕΣΥ, την κάλυψη των ανασφάλιστων προκειμένου να μην διαλυθούν τελείως τα νοσοκομεία.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, θα συμμετάσχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται» υπογραμμίζοντας «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προχωρούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων.

The post Γιατροί και νοσηλευτές θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα