Γιατί το ΠΑΣΟΚ αδειάζει Στουρνάρα – Τι λένε στην Χαρ. Τρικούπη – Τι θα πούνε στελέχη στη συνεδρίαση της Κ.Ο που διαφωνούν με ΝΔ και Σαμαρά

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Δεν προκαλεί μόνο στο Υπουργείο οικονομικών εκνευρισμό η έκθεση του ΔΝΤ που ζητάει νέα μέτρα ύψους 6,7 δις ευρώ εκ των οποίων τα 2,5 δις μέσα στο 2014 που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφούν τα μέτρα αυτά στον φετινό προϋπολογισμό, άλλα εκνευρισμό προκαλεί

και στο ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι, δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που από το πρωί μέχρι το βράδυ φωνάζει για νέα μέτρα που θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν εδώ και καιρό με καλό μάτι τον Γιάννη Στουρνάρα. Πιστεύουν ότι καλά κάνουν και έχουν λάβει τελευταία αποστάσεις από την πολιτική του, για να μπορούν στη συνέχεια να πούνε, ότι δεν συμφωνούσαν μαζί του, άλλα καιρό τώρα, ο ίδιος υπουργός δεν άκουγε τις αιτιάσεις τους . Αυτό έγινε πολύ ορατό και χθες, με το άδειασμα που έκαναν στον υπουργό Οικονομικών στην περίπτωση του φόρου για το πετρέλαιο που ευθέως τον κατηγόρησαν για παιχνίδια επικοινωνίας. Και με ανακοίνωση του κόμματος και με συνέντευξη του κ. Κωνσταντινόπουλου που δεν χωρούσε καμία αμφιβολία τέθηκε επί τάπητος η πολιτική του κ. Στουρνάρα που πλέον αμφισβητείται ανοικτά από το ΠΑΣΟΚ.

Η περίπτωση της έκθεσης του ΔΝΤ που ανάγκασε το κ. Στουρνάρα να εκδώσει δισέλιδη ανακοίνωση, προβλημάτισε πολύ έντονα το ΠΑΣΟΚ γιατί βλέπουν ότι η πολιτική που ο κ. Στουρνάρας υιοθετεί ακρίτα δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Και τέτοιο φυσικά έχει αντίκτυπο και στη κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν είναι λίγοι που εντείνουν τις φωνές τους για μια διαφορετική προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση. Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται εκτός απροόπτου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και ήδη από τώρα άρχισαν οι συνεννόησης διαφόρων στελεχών.

Ο κ. Σκανδαλίδης με τους κύριους Φ. Σαχινίδη, Θ. Μωραΐτη και Μ. Κασσή αναμένεται να αναδείξουν ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα συγκυβέρνησης θίγοντας και το χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής , αλλά και στο θέμα της οικονομίας. Είτε αυτό αφορά νέους φόρους που δεν πρόκειται όπως λένε να ψηφίσουν αν έρθουν στη βουλή, είτε αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, είτε ζητήματα που αφορούν τα θέματα Γεωργικής ανάπτυξης.

Οι γκρίνιες που καλύπτονται λόγω της ανάγκης να υπάρξει κυβερνητική συνοχή έτσι ώστε να μην διαταραχτούν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή ή να μην προκληθεί κυβερνητική κρίση με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι τα στελέχη του κόμματος που συγκυβερνά με τη ΝΔ στηρίζουν άκριτα τις επιλογές του κ. Σαμαρά.

Όλα αυτά αναμένεται να ειπωθούν στη συνεδρίαση της Κ.Ο την ερχόμενη Τρίτη τη στιγμή μάλιστα που ακόμη δεν έχει έρθει ή προγραμματική συμφωνία για την οποία πλέον αναφέρουν μερικά στελέχη , δεν έχει καμία σημασία και αξία πλέον. «Και να έρθει δεν σημαίνει τίποτα» τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι οι ανακατατάξεις στο Πολιτικό σκηνικό, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.

Ήδη, το κείμενο με τις υπογραφές στελεχών για την κεντροαριστερά αναμένεται από μέρα σε μέρα να βγει στη δημοσιότητα κάνοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει πως κάτι θα περιμαζέψει μεταξύ των δυο άκρων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

The post Γιατί το ΠΑΣΟΚ αδειάζει Στουρνάρα – Τι λένε στην Χαρ. Τρικούπη – Τι θα πούνε στελέχη στη συνεδρίαση της Κ.Ο που διαφωνούν με ΝΔ και Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα