«Γιατί ψήφισα όχι στην άρση ασυλίας Μπούκουρα-Αλεξόπουλου»

Μετά τον ντόρο που ξέσπασε λόγω της πρωτοφανούς διαδικασίας στα χρονικά της Βουλής, με προφυλακισμένους βουλευτές να μιλούν από το βήμα, σάλος δημιουργήθηκε λόγω της καταψήφισης της άρσης ασυλίας των Μπούκουρα-Αλεξόπουλου.

Αναμενόμενη ήταν η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ωστόσο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και των

ΑΝΕΛ ψήφισαν «όχι» στην πρόταση για την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών.

«Όχι»στην άρση ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ψήφισαν οι Τάνια Ιακωβίδου, Ανδρέας Μαρίνος (ΝΔ), Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής, Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) και Ραχήλ Μακρή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Δαμοβολίτης και Μαρίνος Ουζουνίδης (ΑΝΕΛ).

Ανάμεσα στους βουλευτές που πήγαν «κόντρα στο ρεύμα» ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος καταψήφισε την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ωστόσο, έδωσαν εξηγήσεις αναφορικά με αυτήν την πράξη.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν:

Τάνια Ιακωβίδου: Για Γερμνενή και Μίχο ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας επειδή θεωρώ ότι ήρθαν στη Βουλή πειστικά και αξιόπιστα στοιχεία. Για Μπούκουρα και Αλεξόπουλο είπα ”όχι” επειδή έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξαν συνειδητά μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χρήστος Κέλλας: (δήλωσε παρών) Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι ο συντοπίτης μου. Στη Λάρισα δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα γι αυτόν. Πρόκειται για ένα φιλήσυχο καταστηματάρχη. Με έπεισε ότι δεν είχε γνώση για τη δράση της ΧΑ κι επιπλέον το να φύγει κάποιος από μία τέτοια οργάνωση δεν είναι εύκολο… Η έντονη φόρτιση που προκάλεσε η ομιλία Μπούκουρα με έκανε να αλλάξω και γι αυτόν γνώμη. Η ανεξαρτητοποίηση τους δείχνει πως υπάρχει μία ειλικρινής μεταμέλεια.

Γιώργος Ντόλιος: Έχοντας γνώση και της δικογραφίας θεωρώ ότι οι 2 βουλευτές είχαν συμμετοχή σε δραστηριότητες της ΧΑ αλλά δεν είχαν γνώση των ενδότερων της οργάνωσης.

Νίκος Σηφουνάκης: Ο Μπούκουρας είπε έκανα λάθος, δεν είμαι φασίστας, ενώ ζήτησε και συγνώμη. Είναι άλλο το πολιτικό θέμα και άλλο το εισαγγελικό.

Μιχάλης Κασσής: Ακούγοντας και τους δύο στη Βουλή -πέραν της ανθρωπιάς που μπορεί να δείξει ο καθένας μας-, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται πράγματι μια ευκαιρία. Ο Αλεξόπουλος μου είπε «έχουμε καταστραφεί».

The post «Γιατί ψήφισα όχι στην άρση ασυλίας Μπούκουρα-Αλεξόπουλου» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα