Γιατί παίρνουν τους αστυνομικούς από την Χρυσή Αυγή

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποσύρονται οι αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την εξαγγελία του κόμματος ότι όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν θα συνεχίσει τις βίαιες ενέργειες και την τακτική των μελών της – βουλευτών και μη – να διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη Δευτέρα, με την έκδοση δελτίου Τύπου, ότι παύει τη διάθεση αστυνομικών στους βουλευτές της

Χρυσής Αυγής, ώστε «να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων».

Επίσης, όπως αναφέρεται «της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, μέσα από ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ [που] πολιορκούν τα κεντρικά μας γραφεία επί της οδού Δηλιγιάννη με ρητές εντολές να ελέγχουν και να προσαγάγουν όποιον κινείται προς τα γραφεία ή εξέρχεται από αυτά».

«Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου», υποστηρίζει, «Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος;».

Μιλώντας επίσης για «ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος», η Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα