Γιατί ο Βενιζέλος τα πήρε με Στουρνάρα

Το νέο τοπίο στην οικονομία μετά το Eurogroup αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών απόψε στις οκτώ.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δυσφορία που εκφράζουν στελέχη της Ιπποκράτους και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη στρατηγική που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του μετέφερε τον προβληματισμό

του για το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας δεν ακολούθησε τις κόκκινες γραμμές που είχαν αποφασιστεί έναντι των Βρυξελλών.

Στελέχη της Ιπποκράτους υπενθυμίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη.

«Ένα τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη», είπε με νόημα η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι οι πρακτικές του κ. Στουρνάρα ακυρώνουν τους στόχους των τριών εταίρων, σημειώνουν ότι η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο, εκφράζουν όμως την εκτίμηση ότι τα προβλήματα ασυνεννοησίας θα ξεπεραστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα