Για τη βία από την οικογένεια της μιλά η «πρώτη femen της Τυνησίας»

Τη βία από μέλη της οικογένειάς της, που έζησε μετά την ανάρτηση της γυμνόστηθης φωτογραφίας της, περιέγραψε η Τυνήσια Αμίνα .

Η Αμίνα Τάιλερ, «η πρώτη Femen της Τυνησίας», η οποία συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται με την κατηγορία «προκλητικών πράξεων», μίλησε στον φακό του δικτύου για την καταπίεση-κακοποίηση που βιώνουν οι γυναίκες στη χώρα της και τις προσωπικές της δυσκολίες.

«Η αστυνομία ειδοποίησε την οικογένειά μου ότι βρισκόμουν σε ένα καφέ με φίλες μου. Όταν αναγνώρισα τη

φωνή του εξαδέλφου μου τρομοκρατήθηκα. Με άρπαξε και με έβαλε στο αυτοκίνητο, όπου βρισκόταν και η μητέρα μου. Εκεί με έβαλε να σκύψω, ενώ εκείνος είχε τα πόδια του πάνω στην πλάτη μου, ήμουν σαν κοτόπουλο. Ήταν τόσο άβολα που δε μπορώ να το περιγράψω. Ακόμα με πονάει η πλάτη μου, έπειτα από τόσους μήνες», είπε η Αμίνα.

Συμπλήρωσε πως, αφού της διέλυσαν την κάρτα τηλεφώνου, για να μη μπορέσει να επικοινωνήσει με κανέναν, άρχισαν τα μέλη της οικογένειάς της, να τη χτυπούν, τόσο άγρια που αναγκάστηκε να κάνει χρήση του σπρέι πιπεριού που είχε μαζί της.

«Ένιωθα ότι θα λιποθυμούσα. Έπειτα ήρθε ο πατέρας μου και με πήρε μαζί του στο δωμάτιο. Ήταν χαρούμενος που με έβλεπε. Μετά οι δύο ηλικιωμένες θείες μου, πήραν την άδεια από τη μητέρα μου, για να διαπιστώσουν αν είμαι ακόμα παρθένα ή όχι. Δε με πήγαν στον γιατρό, γιατί εκείνες ξέρουν πώς να το δουν», είπε η 19χρονη.

Εκτός από τον πατέρα της, τον οποίο είπε ότι είναι ο μοναδικός που εμπιστεύεται, κανείς άλλος συγγενής της δεν την στήριξε. Αντιθέτως όλοι της έλεγαν ότι θα ήταν καλύτερο αν πέθαινε. Ακόμα και η ίδια η μητέρα της.

«Με απειλούσαν όλοι ακόμα κι η μητέρα μου και οι αδελφές μου. Με απειλούσαν ότι θα με σκότωναν. Γι’ αυτό έφυγα», δήλωσε και συμπλήρωσε πως δε ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά ό,τι και να γίνει είναι υπερήφανη για την ανάρτηση της ημίγυμνης φωτογραφίας μου στο Διαδίκτυο.

Στη συνέχεια εξήγησε πως αντιμετωπίζουν τη γυναίκα στις χώρας της Αραβίας, λέγοντας: «Μας λένε από μικρή ηλικία ότι πρέπει να διατηρήσουμε αγνό το σώμα μας, όχι για εμάς αλλά για τους συζύγους μας και τους πατέρες μας, ώστε να είναι υπερήφανοι για εμάς. Σαν να μην μας ανήκει το σώμα μας, αλλά σαν να ανήκει σε εκείνους. Το σώμα για εκείνους είναι πηγή τιμής. Το σώμα σου, όμως, είναι δικό σου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις»

Όσο για την οργάνωση Femen, υποστήριξε ότι είναι κατά των ισλαμιστών, κατά της πορνείας, παρότι πολλοί τις αποκαλούν πόρνες. Εξήγησε, μάλιστα, ότι το στεφάνι που φορούν οι ακτιβίστριες είναι δείγμα αγνότητας στην Ουκρανία.

«Δε παίρνω χρήματα για να δείξω το σώμα μου. Μπορώ να το δείξω, να το κρύψω, να κάνω ό,τι θέλω. Το σώμα μου ανήκει σε εμένα», συμπλήρωσε η Αμίνα.

Σχετικά με τη θέση της γυναίκας στη χώρα της, είπε ότι «η γυναίκα στην Αραβία αν είναι παντρεμένη είναι η καλύτερη του κόσμου, είναι τέλεια. Αν είναι μορφωμένη και ανύπαντρη, δεν είναι καλή».

Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως αυτό που την απασχολεί περισσότερο δεν είναι ο σεξισμός των ανδρών, αλλά ο σεξισμός των γυναικών απέναντι στις ίδιες τις γυναίκες και εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από την Τυνησία ώστε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα