Για να μη γίνουμε αποικία

Γράφει ο Χρήστος Κιούπης

Δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές θα σφραγίσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Και σε αυτές τις λίγες ημέρες που μας χωρίζουν έως τις κάλπες θα πρέπει να πούμε κάποιες αυτονόητες αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι η πατρίδα μας δεν έχει ούτε προοπτική ούτε μέλλον, εάν δεν αποκτήσει νέο παραγωγικό μοντέλο. Καθήκον του πολιτικού κόσμου είναι να μας εξηγήσει ποιο είναι αυτό το μοντέλο και τα εργαλεία υλοποίησής του. Η Ελλάδα

δεν μπορεί να βασίζεται στα στερεότυπα με το σουβλάκι και τον ήλιο, όπως έκανε στη δεκαετία του '70. Θα πρέπει να γίνει σύντομα ανταγωνιστική χώρα, η οποία να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες που δεν υπάρχουν αλλού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εισρεύσει ζεστό χρήμα που θα δώσει δουλειές και θα μας βγάλει από την ύφεση.

Αυτή την αυτονόητη αλήθεια ο πολιτικός κόσμος πρέπει να την πει και να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η περίοδος χάριτος των δανειστών τελείωσε και επειδή τυχόν νέα μέτρα θα είναι καταστροφή, οφείλουμε να αλλάξουμε ρότα.

Αν αρχίσουμε να συζητάμε, λοιπόν, για το μοντέλο που θα μας βγάλει από την κρίση, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Το αύριο της χώρας εμείς και μόνο εμείς θα το φτιάξουμε, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να γίνουμε μια σύγχρονη αποικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα