«Για κάθε έναν που θα φεύγει θα έρχεται ένας νέος μέσω ΑΣΕΠ»

«Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι «θα γίνουν απολύσεις, αλλά μην ξεχνάτε για κάθε έναν που θα φεύγει θα έρχεται ένας νέος μέσω ΑΣΕΠ».

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από όπου θα γίνουν οι απολύσεις, δείχνει να απορρίπτει τον «ξαφνικό θάνατο» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου. Αντιθέτως τονίζει ότι οι απολύσεις θα γίνουν από τους «μόνιμους» συμβασιούχους,

ενώ για την κινητικότητα δηλώνει ότι «για να γίνει σωστά και δίκαια η διαδικασία θέλει κάποιους μήνες».

«Το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων» τονίζει και αναφέρεται σε συγκεκριμενοποιημένο αριθμό υπαλλήλων που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης».

«Πρόκειται για 4.000-6.000 δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρει, δείχνοντας ότι έχει κάνει μια πρώτη μελέτη του συγκεκριμένου θέματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει πάντως με ρεαλισμό την κατάσταση και αναγνωρίζει ότι η μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης σε έναν σχετικά σύντομο χρόνο είναι πολύ δύσκολο στοίχημα. Για αυτό το λόγο δίνει μεγαλύτερο βάρος στη διαδικασία της κινητικότητας ξεκαθαρίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο καλύτερης κατανομής του ανθρωπίνου δυναμικού. Είναι λάθος και της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους για την κινητικότητα».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα