Α. Γεωργιάδης: Ευλογία η μετακίνηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης και ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη σημερινή τους συνάντηση διαβεβαίωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών με γνωστικό αντικείμενο την Υγεία θα επιστρέψει στο Δημόσιο καλύπτοντας ανάγκες του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, υπολογίζεται ότι θα απορροφηθεί σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, και μάλιστα στις περιοχές όπου διαμένουν, το 60%. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που το αντικείμενο διδασκαλίας τους είναι σχετικό με τους κλάδους υγείας και η τοποθέτησή τους θα γίνει μετά από αξιολόγηση.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ευλογία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για το υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μια ευλογία. Διότι εδώ υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, οδοντίατροι, μια σειρά ειδικοτήτων, στις οποίες ειδικότητες εμείς έχουμε μεγάλη έλλειψη και άρα μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα έχουν αυτή την αγωνία ότι το υπουργείο Υγείας χρειάζεται τους ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στη νέα τους εργασία. Για να γίνει αυτό όσο γίνεται και πιο γρήγορα και πιο σωστά έχουμε ξεκινήσει ήδη εδώ και αρκετές μέρες αλλά σήμερα το επισημοποιούμε με αυτή την επίσκεψη με το υπουργείο της Παιδείας, μια πολύ στενή συνεργασία ώστε όλα να γίνουν όσο πιο σωστά γίνεται».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι: «κάθε δημοσιονομική προσαρμογή, κάθε διοικητική αναδιάρθρωση, πρέπει να εντάσσεται σε έναν Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό, που υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της πολιτικής της κινητικότητας είπαμε ευθύς εξαρχής ότι βασική μας μέριμνα είναι οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από το Υπουργείο Υγείας, όπου υπάρχει ανάγκη, αφού βεβαίως αξιολογηθούν».

Παράλληλα υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας η τελική απόφαση που ορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καταργούνται, συγχωνεύονται και τους νομούς στους οποίους ιδρύονται νέες.

Συγκεκριμένα, καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία. Υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά σχολεία. Την ίδια ώρα ιδρύονται τρία δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία, τα οποία θα επανδρωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα