Γάλλος δημοσιογράφος για τον Στουρνάρα: Δεν είπε τυχαία για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Επιμένει ο Γάλλος δημοσιογράφος ότι δεν παρερμήνευσε τα όσα είπε ο Στουρνάρας

Διευκρινήσεις για το τι ειπώθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας στη γαλλική « Liberation» έδωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τη φερόμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ελληνικά

νησιά, ο δημοσιογράφος γράφει στο μπλόγκ του ότι κατάλαβε πολύ καλά και δεν χάθηκε στη… μετάφραση, όπως υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας.

Όπως υποστηρίζει ο Ζαν Κατρεμέρ, η διευκρινιστική ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δόθηκε για να καλύψει τη δήλωση του κ. Στουρνάρα, η οποία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ο Ζαν Κατρεμέρ παραθέτει μάλιστα την επίμαχη ανακοίνωση με υποσημείωση γραμμένη στην ελληνική γλώσσα:

« Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος».

Παρά τη διάψευση των όσων γράφτηκαν στη Liberation και παρουσιάζονται ως δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο Γάλλος δημοσιογράφος επιμένει ότι δεν κατάλαβε λάθος.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνει, ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε παραδείγματα με φορολογικές εξαιρέσεις στα οποία συμπεριέλαβε και τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

«Είναι προφανές για μένα ότι δεν το ανέφερε στην τύχη», γράφει ο Κατρεμέρ. « Ο υπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα άλλο παράδειγμα. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν προφανές ότι αυτό ήταν πρόβλημα γι’ αυτόν», υποστηρίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος. Σημειώνει επίσης ότι επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δυο φορές αλλά απάντηση δεν πήρε. Οπότε θεώρησε ότι δεν τίθεται θέμα διάψευσης.

The post Γάλλος δημοσιογράφος για τον Στουρνάρα: Δεν είπε τυχαία για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα