Γαλλία: Κι εμείς κατασκοπεύουμε τις ΗΠΑ

«Η Γαλλία κατασκοπεύει τις ΗΠΑ όπως οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν τη Γαλλία», δήλωσε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της αντικατασκοπείας, Μπερνάρ Σκουαρσινί.

Ο πρώην επικεφαλής της DCRI (συγκεκριμένα μέχρι το 2012) δήλωσε πως είναι έκπληκτος με τη δήλωση του πρωθυπουργού της Γαλλίας,

Ζαν-Μαρκ Ερό, ότι νιώθει «βαθιά σοκαρισμένος» από τις αποκαλύψεις, καθώς όπως είπε «με εκπλήσσει μια τόσο ανησυχητική αθωότητα. Θα πίστευε κανείς ότι οι πολιτικοί μας δεν διαβάζουν τις εκθέσεις τις οποίες λαμβάνουν από τις υπηρεσίες πληροφοριών».

Στη συνέχεια ο Σκουαρσινί υποστήριξε πως η κατασκοπεία συμμάχων αποτελεί «ρουτίνα» για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλες οι χώρες, ανεξάρτητα αν είναι σύμμαχοι ή όχι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, κατασκοπεύουν η μία την άλλη όλη την ώρα. Οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν τα γαλλικά εμπορικά και βιομηχανικά συμφέροντα κι εμείς κάνουμε το ίδιο σε εκείνους, καθώς είναι εθνικό συμφέρον της Γαλλίας να προστατεύουμε τις επιχειρήσεις μας. Δεν υπάρχει καμία πραγματική έκπληξη σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ας μην μας κοροϊδεύουν», κατέληξε το πρώην ηγετικό στέλεχος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

The post Γαλλία: Κι εμείς κατασκοπεύουμε τις ΗΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα