Γ. Πεταλωτής: Ο Παπανδρέου πρέπει να έχει ρόλο στην πολιτική ζωή

Με θετικές αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με καχυποψία απέναντι στην κίνηση των «58» εμφανίστηκε σήμερα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιώργος Πεταλωτής είπε χαρακτηριστικά για τον Γιώργο Παπανδρέου

:

«Υπήρξε πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που διαχειρίστηκε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας και με τα θετικά και αρνητικά, θα πρέπει να έχει ρόλο σαφέστατα και θέση. Αυτό, όμως, με όρους όχι όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε στελέχη και πρώην πρωθυπουργούς που έχουν να προσφέρουν, απ’ έξω από την όλη συζήτηση.

Για όλους ισχύει αυτό (σ.σ.: και για τον Κ. Σημίτη). Και αυτό θέλω να πω. Ότι κάποτε, ως μεγάλα κόμματα, είχαμε την πολυτέλεια να βάζουμε κάποιους ανθρώπους στο περιθώριο, διότι πέρασαν ή θεωρούσαμε ότι έκαναν τον κύκλο τους, χωρίς να αξιοποιούμε απόψεις και συνεισφορά. Σήμερα, όμως, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να περισσεύει σ’ αυτό το φτωχό πολιτικό σκηνικό και σε ένα ΠΑΣΟΚ που πρέπει να υπάρξει, αποκτώντας, όμως, έναν πολιτικό λόγο που σήμερα δεν έχει».

Ο Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με την Κεντροαριστερά και την κίνηση των «58» υπογράμμισε με νόημα:

«Χωρίς να έχω κατασταλλάξει στο τι ακριβώς γίνεται, διακρίνω ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καχυποψία από όλους τους εμπλεκόμενους σ’ αυτή τη διαδικασία της πολυθρύλητης Κεντροαριστεράς, γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν καθαροί λόγοι και λύσεις και ίσως να μην υπάρχουν και γι’ αυτό το λόγο καθαρές κουβέντες, γιατί δεν υπάρχουν λύσεις.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει χρόνος και θα πρέπει τάχιστα να αποφασίσουμε αν θα υπάρχουμε σαν ΠΑΣΟΚ, αν θα σταματήσουμε να υπάρχουμε σαν ΠΑΣΟΚ και με ποιους θα πάμε στην Κεντροαριστερά. Γιατί εν πάση περιπτώσει, οι κινήσεις αυτές εκφράζουν, κατά τη γνώμη μου, μια αγωνία για το πού πάει ο τόπος και γι’ αυτό είναι σημαντικές.

Δεν είναι, όμως, αφορμή και υπεκφυγή για να λύσουμε τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε πρώτο το ΠΑΣΟΚ να έχει καθαρό πολιτικό λόγο και πολιτικό στίγμα, το οποίο δυστυχώς δεν έχει και υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, επειδή μας ταυτίζει με τη Ν.Δ., όταν εσύ δεν έχεις αποσαφηνίσει ποιος είναι ο ρόλος σου.

Σαφώς και πρέπει να υπάρχει (ΠΑΣΟΚ) στις εκλογές, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε με ποιο ψηφοδέλτιο και πρέπει να αποφασιστεί αυτό με πολύ διαφορετικές διαδικασίες και όχι με διαδικασίες πολιτικής σύμπραξης. Θα έπρεπε να έχει ήδη συζητηθεί αυτό στο ΠΑΣΟΚ… Σε αυτήν την πολύ ταραχώδη κατάσταση που βρίσκεται, δεν συνεδρίαζαν για πολύ καιρό τα όργανά του.

Συνεκλήθη μια Κ.Ε. πριν τα Χριστούγεννα, στην οποία τέθηκαν ζητήματα και νομίζω ότι θα έπρεπε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να τεθεί το ζήτημα της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ. Όσο αυτό δεν συζητείται, ο ρόλος μας στο πολιτικό σύστημα, τι πρεσβεύουμε και τι θέλουμε να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα, θολώνει τα νερά και οτιδήποτε ουσιαστικό πάει να δημιουργηθεί τυλίγεται με μια καχυποψία που θα έχει και αρνητικά αποτελέσματα εν τέλει».

The post Γ. Πεταλωτής: Ο Παπανδρέου πρέπει να έχει ρόλο στην πολιτική ζωή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα