Φυγαδεύτηκε ο Μόρσι από το προεδρικό μέγαρο

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου Μόρσι και την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας, φωνάζοντας «Ο λαός θέλει να φύγει ο Μόρσι».

Μάλιστα, η αιγυπτιακή αστυνομία

απάντησε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να μπουν στο προεδρικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters ο Μόρσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Όπως διαπιστώνεται, το νέο Σύνταγμα προκαλεί σοβαρές αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ότι το σχέδιο του Συντάγματος δεν περιέχει τις ελευθερίες που πρέπει να διασφαλίζονται τον 21ο αιώνα.

Ακόμα, ο πολιτικός αναλυτής Χασάν Ναφάα δήλωσε: «Η Αίγυπτος θα δεχτεί μια οργάνωση να επιβάλει το Σύνταγμά της;», αφήνοντας υπονοούμενα για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που κυριαρχούσαν στην επιτροπή.

Παράλληλα, 11 εφημερίδες δεν τυπώθηκαν την Τρίτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς που επιβάλλει το Νέο Σύνταγμα στην ελευθερία του Τύπου.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα