Φώτης Κουβέλης: Πάει Βρυξέλλες στο τέλος του μήνα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΗ

Το στίγμα τού «ώς εδώ και μη παρέκει, σε σχέση με τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα με τους άξονες που έθεσε, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με δήλωσή του την Παρασκευή αναφορικά με την οικονομία. Οι στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι τόσο η τρόικα όσο και οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν πως δεν πάει άλλο. Γι’ αυτόν τον λόγο και ο κ. Κουβέλης ετοιμάζει τις

βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες, όπου ως ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και ως κυβερνητικός εταίρος, θα καταστήσει ξεκάθαρο πως η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και δεν το κάνει ούτε άτυπα ούτε παρασκηνιακά.
Ο Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί στα τέλη Μαρτίου με τον Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και με άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους για να τους ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ηγείται ενός κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν διαπραγματεύεται σε καμία περίπτωση τον θάνατο της από καιρό δεινοπαθούσας ελληνικής κοινωνίας.

Η εξάρτηση
Συνομιλητές του, άλλωστε, τονίζουν ότι ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση από εθνικό καθήκον, αλλά υπενθυμίζει ότι η ΔΗΜΑΡ έχει τους 14 κρίσιμους βουλευτές, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιβίωση της κυβέρνησης Σαμαρά, με δεδομένο ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει πολλά «αριθμητικά σκαμπανεβάσματα».
Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Φώτης Κουβέλης υψώνει ασπίδα προστασίας στον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μανιτάκη, μη δεχόμενος τη δημιουργία νέας στρατιάς απεγνωσμένων ανέργων, προερχομένων από το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να υπάρχει στο τραπέζι άμεσα εφαρμοζόμενη εναλλακτική λύση.
Κομματικοί κύκλοι της Αγ. Κωνσταντίνου τονίζουν ότι «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτραπεί η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς ζητά άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την ελάφρυνση των πολιτών που χρωστούν προς το Δημόσιο, την ουσιαστική ελάφρυνση νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων και την επανεξέταση της συνολικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά διοργανώνει τη νέα εβδομάδα (συγκεκριμένα, την Πέμπτη στις 14 του μηνός), την πρώτη μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία –όπως λένε μιλώντας στο «Π» κορυφαίες πηγές του κόμματος– θα αποδειχθεί και το ότι η κοινωνία επικροτεί τη ΔΗΜΑΡ για τη στάση της και τις μέχρι τώρα επιλογές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα