Φαγοπότι γύρω από έργο στην περιφέρεια Αττικής

Από τις επτά εταιρείες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, απέκλεισαν τις πέντε για… τυπικές παραλείψεις

Φαίνεται ότι το έργο «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακάθαρτων των περιοχών Κορωπίου – Παιανίας» έχει πολύ, πάρα πολύ… ψωμί, γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται τα «παίγνια» που παίζουν κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής, προφανώς εν αγνοία του περιφερειάρχη Αττικής, αν και ανήκουν στην παράταξή του. Και να μας πει κανείς αν έχει ξανακούσει σε διαγωνισμό που πήραν μέρος επτά εταιρείες να αποκλείονται οι πέντε για δήθεν… τυπικές παραλείψεις!

Είναι

εντυπωσιακό πως οι έμπειροι κατασκευαστές αποκλείστηκαν για προσχηματικούς λόγους και παρέμειναν εταιρείες των οποίων οι προσφορές ως προς την τεχνική πληρότητα έχουν, κατά πληροφορίες, σοβαρές ελλείψεις, με κίνδυνο το Δημόσιο να ζημιωθεί με αρκετά εκατομμύρια. Το έργο φαίνεται να έχει τελικά προσωρινό μειοδότη με 75 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι προσφορές των «λοιπών αποκλεισμένων» που έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο από καιρό. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 112.900.193,61 ευρώ και ο διαγωνισμός έγινε 26/1/2011.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Κ/Ξ Ίντρακατ – Πρίσμα Δομή ΑΤΕ, Κ/Ξ Τέρνα Αλέξανδρος ΑΕ – P Development SA, Κ/Ξ Άκτωρ – Ηλέκτωρ, Κ/Ξ ΕΤΕΘ-Μεσόγειος, Κ/Ξ Ρούτσης-ΕΡΕΤΒΟ-ΑΑΓΗΣ, Κ/Ξ Μοχλός/Κωνσταντινίδης-Γκολιόπουλος, Κ/Ξ ΕΚΤΕΡ-ΤΡΙΚΑΤ-ΜΤ. Στη διαδικασία παραμένουν οι Κ/Ξ ΕΤΕΘ – Μεσόγειος και Κ/Ξ Ρούτσης -ΕΡΕΤΒΟ-ΑΑΓΗΣ.

Ελπίζουμε ότι ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, θα ζητήσει τον φάκελο για να διαπιστώσει τις «λαμογιές» που έχουν μεθοδεύσει οι πολύπειροι υπάλληλοι της περιφέρειας, προκειμένου να αποτρέψει το φαγοπότι που έχουν στήσει πάνω από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα