Φ. Κρανιδιώτης: “Οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έχουν σχέση με την πολιτική”

Ο Φάηλος Κρανιδιώτης μίλησε στο onalert.gr σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για την ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοπο της ΚΕΕΔ.

Ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις τόνισε για το φλέγον ζήτημα της ανακοίνωσης ότι: “Δεν εκφράζουν το σύνολο. Ο καθένας μπορεί να κάνει και να πει ό, τι θέλει. Δεν σχετίζεται, όμως, η παραβίαση

θεσμών και νόμων με τις Ένοπλες Δυνάμεις” και συνέχισε εκθειάζοντας τα επίλεκτα σώματα, τα οποία “έχουν πολύ πιο υψηλή πειθαρχία από τον μέσο Έλληνα πολίτη”.

Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα, ο κ. Κρανιδιώτης ήταν ιδιαίτερα καυστικός. “Αυτά που ακούγονται είναι μπούρδες και μπαρούφες! Οι φήμες αυτές κάνουν κακό στο ηθικό των Ειδικών Δυνάμεων, εν μέσω κρίσης. Βέβαια, μπορεί και να υπάρχουν χρυσαυγίτες, όπως και στο ναυτικό και στην αεροπορία. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει, όμως, ταύτιση απόψεων. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. “Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η αριστερά εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και φτιάχνει καινούρια ατζέντα. Γενικά, οι αριστεροί έχουν κόμπλεξ με τον στρατό και την αστυνομία”, ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος δεν ήταν ιδιαιτέρως φειδωλός γι’ αυτά που είπε για τις αριστερές δυνάμεις.

“Ο πατριωτισμός είναι αρετή”

“Ο στρατός ταυτίζεται με τον λαό. Είναι αρετή ο πατριωτισμός. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραξικόπημα. Ο πιο δημοκρατικός θεσμός είναι ο στρατός, ειδικά οι Ειδικές Δυνάμεις. Εκεί, ξεχωρίζουν μόνο οι ικανοί άνθρωποι. Όλοι είναι ίσοι”.

Όσον αφορά για το κείμενο που ανέβηκε στο ιστότοπο της ΚΕΕΔ, ανέφερε πως “θα μπορούσε με κάποιες διαφοροποιήσεις να είναι κείμενο της Χρυσής Αυγής ή με άλλες διαφορές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Υπάρχουν πολύ πιο βίαια κείμενα, τα οποία προέρχονται από την άκρα αριστερά. Και το ΚΚΕ μιλάει στο όνομα της εργατικής τάξης, αλλά, προς Θεού δεν εκφράζει όλη την εργατική τάξη. Δεν είναι όλοι αριστεροί”.

Ο κ. Κρανιδιώτης συνέχισε την επίθεση στην αριστερά, λέγοντας πως” πολλές εκφάνσεις της αριστεράς δεν αγαπούν το Έθνος”.

“Καλύτερα θα ήταν να υπήρχε μόνο ένας Φορέας και όχι πολλά διαφορετικά σωματεία, τα οποία παρεμπιπτόντως εποπτεύονται από την Εισαγγελεία. Πολλοί λένε πως δεν είναι αναγκαίος ο στρατός. Τι θα γίνει, όμως, όταν τον χρειαστούμε μία και μοναδική φορά και δεν είναι έτοιμος;”, ανέφερε για τα σωματεία των Ειδικών Δυνάμεων.

Όπως είναι λογικό, το θέμα επέστρεψε και πάλι στη Χρυσή Αυγή, με τον Φάηλο Κρανιδιώτη να δηλώνει ότι “η πλειοψηφία εκείνων που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα είναι πατριώτες. Ο σκληρός πυρήνας, όμως, είναι εθνικοσοσιαλιστές, γι’ αυτό φτάσαμε στο σημείο να δολοφονηθεί ένας συμπατριώτης μας”.

Για το πού οφείλεται η άνοδος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε:” Ανέβηκε λόγω της κρίσης και των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και της στάσης της αριστεράς, που βάφτιζε ρατσιστές τους απεγνωσμένους κατοίκους του Αγ, Παντελεήμονα και όχι μόνο”.

Ακόμη, δήλωσε πως είναι κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται. Πάντα την πληρώνουν οι απλοί πολίτες, οι οποίοι όταν γίνονται επεισόδια μπορεί να χτυπηθούν από μία πέτρα, μία μολότοφ ή μία σφαίρα”.

“Θα είχαμε γίνει ανατολική μπανανία”

“Υπάρχει πρόβλημα στην απονομή δικαιοσύνης κι αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση. Η αστική δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που διαφυλάσσει την ευνομία και την ευταξία. Όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει. Αν είχαμε χάσει τον εμφύλιο το 49′, θα είχαμε γίνει ανατολική μπανανία” και συνέχισε “το κακό είναι ότι αφήσαμε τους αριστερούς να πάρουν ρεβάνς και ουσιαστικά να πάρουν τον εμφύλιο στα χαρτιά. Οι αριστεροί ελέγχουν τον δημόσιο λόγο, την κουλτούρα, τα πάντα. Υπάρχουν κάτι αριστεροί κατσαπλιάδες, οι οποίοι σε λίγο θα ποινικοποιήσουν και τη σημαία μας. Εγώ λέω, πως θα έπρεπε να έχουμε ζήσει ισότιμα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τόσα χρόνια που κυβερνούσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, χρηματοδοτούσαν τους αριστερούς κι έτσι εκείνοι μπήκαν στους μηχανισμούς της εξουσίας. Δυστυχώς, ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας”.

“Ο Σαμαράς τόλμησε”

Ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της βίας από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Νίκο Δένδια. “Ο Δένδιας τόλμησε να μπει στις καταλήψεις -με εντολή Σαμαρά-. Κανείς δεν το είχε τολμήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η κατάληψη και η φθορά δημοσίου κτιρίου είναι έγκλημα”. ” Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε τη βία. Καμία ανοχή δεν έχει δείξει η Ν.Δ. προς τη Χ.Α.”.

Keywords
Τυχαία Θέματα