Έξι στρατιωτικούς και παλαίμαχο πολιτικό φωτογραφίζει ο Κάντας

«Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου, κατά την διάρκεια αυτής μπήκε στο γραφείο και ο Λυγινός, ο οποίος διέκοψε την συνάντηση και είπε: « Πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα». Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας, και αυτός απάντησε: «Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος.

Όταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη, τον ρώτησα ποιον εννοούσε με την φράση ο “πατέρας” και αυτός δεν αποκάλυψε το όνομά του».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας την εμπλοκή πολιτικού προσώπου

– χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει- στην υπόθεση με τις προμήθειες αυτοκινούμενων πυροβόλων από την εταιρία Wegmann.

Αναφερόμενος στην ύπαρξη πολιτικού προσώπου ο Αντώνης Κάντας είπε πως μαζί με τους παλιούς αξιωματικούς ήταν σε θέσεις κλειδιά για την προμήθεια των πυροβόλων. Ανέφερε μάλιστα και τις υπηρεσίες που υπηρετούσαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ανακριτών.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν ισχυριζόμαστε πως αυτά τα πρόσωπα δωροδοκήθηκαν. Για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων μέσω της Wegmann, τρεις ήταν οι υπηρεσίες κλειδιά. Oχι γενικώς για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά για τα αυτοκινούμενα από την Wegmann. Το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ, όπου υπηρετούσε τότε ο ….., ο 3ος κλάδος του ΓΕΣ και η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, οι ……., , …… , ……..και …….και βέβαια ο αρμόδιος υπαρχηγός. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πρόσωπα αυτά δωροδοκήθηκαν, προσθέτω όμως ότι ήταν τα πρόσωπα κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία ουδείς μπορούσε να αγνοήσει από τις εταιρείες, χωρίς συνέπειες».

Στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας αναφέρθηκε και σε έξη στρατιωτικούς , οι οποίοι -σύμφωνα με την κατάθεση του- εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση ενώ ερωτηθείς για τον τρόπο που ξεπλενόταν το μαύρο χρήμα , περιέγραψε τον τρόπο με αναφορές στον ελληνοελβετό τραπεζίτη Λυγινό και τον νομικό Σπύρο Μεταξά, τους οποίους εμπλέκει ευθέως.

The post Έξι στρατιωτικούς και παλαίμαχο πολιτικό φωτογραφίζει ο Κάντας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα