Εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πίεσε για ένα ημίχρονο και κατάφερε να πάρει άνετη νίκη με 2-0 επί της Κηφισιάς εξασφαλίζοντας έτσι και μαθηματικά την άνοδό της στη Football League. Χαμένο πέναλτι για την Ένωση στο δεύτερο μέρος με τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν τα εννέα σε αυτή τη σεζόν σε συνολικά 13 πέναλτι που έχουν κερδίσει.

Απόλυτη υπεροχή!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό

χώρο της Ριζούπολης θέλοντας από το πρώτο λεπτό να επιβάλει το ρυθμό της και να καταφέρει να πετύχει νωρίς ένα τέρμα που θα «έλυνε» τα πόδια των παικτών της Ένωσης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή με τον Ανάκογλου και τον Πλατέλλα να δοκιμάζουν τα πόδια τους, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ στο 16ο λεπτό. Ο Ρόβας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζανετόπουλος με γυριστό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Κηφισιά δεν μπορούσε να απειλήσει και είχε περιοριστεί σε έναν πιο παθητικό ρόλο προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Πλατέλλας ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 36ο λεπτό η Ένωση κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη και την μαθηματική άνοδο στη Football League. Ο Ρόβας και πάλι εκτέλεσε το φάουλ και αυτή τη φορά ο Ντακόλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωσή που διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Έτσι, ο «δικέφαλος» πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η «κατάρα» των πέναλτι!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος καθώς η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνει συντήρηση δυνάμεων και εάν της δοθεί η ευκαιρία να πετύχει και ένα τρίτο γκολ.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ντακόλ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Έτσι, η ΑΕΚ συνέχισε την κακή παράδοση που έχει τη φετινή σεζόν καθώς αυτό ήταν το ένατο χαμένο πέναλτι στα 13 που έχει κερδίσει συνολικά η Ένωση ενώ ήταν το τρίτο άστοχο για τον Ντακόλ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μέρος και έτσι ο «δικέφαλος» εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κηφισιά: Ιωσήπου, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Κολοτούρος, Ανδρίκος, Γιόνδης (75′ Χίσο), Αλιμπάς, Βέρμπης, Γκουτσούλας, Θανόπουλος

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Τσουμάγκας (64′ Μούργκα), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Ρόβας (79′ Αργυρίου), Κορδέρο, Πλατέλλας, Γροντής, Ανάκογλου (74′ Ράμα), Ντακόλ.

The post Εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο η ΑΕΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα