Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών που δρούσε σε όλη τη χώρα

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα συνελήφθη ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης 31 ετών, ο οποίος δρούσε ως βασικός «εισπράκτορας» της οργάνωσης.

Ο 31χρόνος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος

για «παροχή προστασίας».

Μετά από τη σύλληψη ακολούθησαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή, αλλά και στην Αθήνα, τη Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Φιλαδέλφεια), στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της νομοθεσίας για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, τα ναρκωτικά καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε φέρεται να είναι ο έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας, Βασίλης Βαρελάς, ο οποίος το 2011 είχε κατηγορηθεί για τη διπλή ανθρωποκτονία ενός 29χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας και του 2,5 ετών γιου του, ενώ το όνομα του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών στην Καλαμάτα.

Η σπείρα επέλεγε αρχικά το κατάστημα ή το πρόσωπο που τους «ενδιέφερε», ενώ στη συνέχεια προχωρούσαν σε επικοινωνία και προειδοποίηση για πληρωμή ή συνέχιση καταβολής χρημάτων.

Τα μέλη της ομάδας εμφανίζονταν στο κατάστημα που είχαν επιλέξει, ασκώντας ψυχολογική βία και απειλές σωματικής βίας. και απειλούσαν για πρόκληση πυρκαγιών στα καταστήματα ή τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, με στόχο πάντα την εκβιαστική είσπραξη των χρημάτων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

The post Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών που δρούσε σε όλη τη χώρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα