Ευρωβαρόμετρο: Το 91% των Κυπρίων δεν εμπιστεύονται τα κόμματα

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, για την εμπιστοσύνη των Κυπρίων στα πολιτικά κόμματα ,τους βουλευτές, την οικονομική κατάσταση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Κύπριοι είναι ευρωσκεπτικιστές

Συγκεκριμένα, το 91% των Κυπρίων δεν έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα, ενώ μόλις το 18% εμπιστεύεται τους βουλευτές. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 26% των Κυπρίων της έχει εμπιστοσύνη σε αντίθεση με το 68%. Μάλιστα, το ποσοστό των πολιτών που εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση στην Κύπρο

είναι υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ (23%).

Ακόμη, το 97% των Κυπρίων χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» έως «πολύ κακή», ενώ μόνο το 3% εκφράζει αντίθετη άποψη. Για τους επόμενους12 μήνες το 7% των Κυπρίων βλέπει βελτίωση της κατάστασης, το 72% επιδείνωση και το 19% στασιμότητα. Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, οι Κύπριοι σε ποσοστό 58% την χαρακτηρίζουν «κακή» έως «πολύ κακή», ενώ το 42% την χαρακτηρίζει «καλή» έως «πολύ καλή». Στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι 63% («καλή» έως «πολύ καλή») και 35% («κακή» έως «πολύ κακή»). Για τους επόμενους 12 μήνες το 4% προβλέπει βελτίωση, το 50% επιδείνωση και το 42% στασιμότητα.

Επιπρόσθετα, ως προς την επαγγελματική κατάσταση, οι Κύπριοι σε ποσοστό 27% απαντά «καλή» και 39% «κακή». Οι μέσοι όροι των απαντήσεων στην Ε.Ε. είναι 54% και 29%, αντίστοιχα.

Για την κατάσταση της απασχόλησης, το 98% των Κυπρίων τη χαρακτηρίζει «κακή» έως «πολύ κακή», και μόνο το 2% θεωρεί ότι είναι «καλή». Για τους 12 επόμενους μήνες μόνο το 5% προβλέπει βελτίωση της κατάστασης στην Κύπρο στον τομέα της απασχόλησης, ενώ το 74% προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση «σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι βρίσκεται σε λάθος πορεία, ενώ μόνο το 13% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ερώτηση «εάν η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη σημερινή λιτότητα» το 77% των Κυπρίων απάντησε «ναι» και το 19% «όχι».

Για το εάν υποστηρίζουν την ΟΝΕ και το ευρώ, το 44% των Κυπρίων τάχθηκε υπέρ και το 52% κατά. Στην περυσινή δημοσκόπηση και οι δύο πλευρές κατέγραφαν 47%.

Εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο το 17% των ερωτηθέντων, ενώ το 75% απάντησε «όχι». Οι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 31% και 58% αντίστοιχα.

Τέλος, μόλις 18% των Κυπρίων δηλώνει εμπιστοσύνη στα Ηνωμένα Έθνη, με το 74% να απαντά «όχι».

The post Ευρωβαρόμετρο: Το 91% των Κυπρίων δεν εμπιστεύονται τα κόμματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα