Εβδομάδα εξελίξεων για τον ΠΑΟΚ – Πιθανή συμφωνία Σαββίδη – Κυβέρνησης για τα χρέη

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά, Ιβάν Σαββίδης θα ζητήσει την βοήθεια των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτών και υπουργών για την άμεση λύση στο πιο καυτό πρόβλημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το οποίο έχει πάρει υποσχέσεις από Σαμαρά-Στουρνάρα.

Ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για εξασφαλισμένη συμφωνία Κυβέρνησης – Σαββίδη για τα χρέη της ομάδας με τις πρώτες

εκτιμήσεις να μιλούν για ένα ποσό το οποίο ανέρχεται κοντά στα 10-11 εκ. ευρώ μετρητοίς (θυμίζουμε πως οι οφειλές στο σύνολο τους, ανέρχονται περίπου στα 28-30 εκ. ευρώ)!Ωστόσο υπάρχει εξήγηση για την τεράστια αυτή έκπτωση!

Ο λόγος είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης θα πληρώσει όλο το ποσό μετρητοίς,χωρίς να ζητήσει διακανονισμούς και δόσεις. Πάντως σε επικοινωνία που είχε το paraskhnio.gr με το γραφείο τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το παρών δεν επιβεβαιώνονται.

Το ρεπορτάζ των τελευταίων επαφών του Ιβάν Σαββίδη με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα καταφέρει να περάσει από την τρόικα μία φόρμουλα προκειμένου να προχωρήσει η λύση της εφάπαξ καταβολής 11 εκ. ευρώ από την πλευρά του μεγαλομετόχου του “Δικεφάλου” το καταγράψαμε αναλυτικά τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σαββίδης έβαλε μεν dead line μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος απλά να περιμένει για μία ακόμη φορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Σκοπός του είναι να πιέσει με όποιο τρόπο μπορεί και πάνω σ’ αυτή τη λογική διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη, ανήμερα του αγώνα με την Σαχτιόρ Καραγκαντί forum, στο οποίο, πέρα από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα πάρουν μέρος και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές και υπουργοί.

Πέρα από την ανάλυση των επιχειρηματικών σχεδίων του για τον ΠΑΟΚ, από αυτούς θα ζητήσει να πιέσουν για να λυθεί το πρόβλημα των χρεών, αφού αφορά ένα ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης και άρα αγγίζει όλη την τοπική κοινωνία της οικονομίας. “Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι και πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, πιέστε και εσείς για να λυθεί” είναι το μήνυμα που θα στείλει ο ομογενής επιχειρηματίας σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την πίεση προς την κυβέρνηση και τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα