Ευ. Βενιζέλος: Η ανταγωνιστικότητα είναι το κύριο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες

Η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ως μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη είναι το κύριο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και πρώτα απ’ όλα για τη νέα γενιά, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα συγκληθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα,

το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα ασχοληθεί, σήμερα, με σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Έπειτα από την ανταγωνιστικότητα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το δεύτερο σημείο είναι η έκθεση προόδου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ένα τρίτο σημείο είναι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικής».

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο Βαν Ρομπάι διάφορα θεσμικά θέματα, όπως η αρχή της επικουρικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συζήτηση για την Ουκρανία, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής: «Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι πολύ σαφής και ισχυρή. Η βάση μας είναι πάντα ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά βεβαίως και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο. Είναι πολύ σαφές ότι η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου για την εφαρμογή ορισμένων κυρώσεων αποτελεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας.

Από την άλλη πλευρά, κρατούμε πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό το διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

The post Ευ. Βενιζέλος: Η ανταγωνιστικότητα είναι το κύριο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα