Έτσι τον σκότωσαν η σύζυγος και ο εραστης

Ταινία θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν η 42χρονη και ο 45χρονος ερωτικός σύντροφος της για την δολοφονία του 45χρονου συζύγου τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Λαμία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι δυο δράστες προσπάθησαν να στρέψουν τις έρευνες στην περίπτωση της δολοφονίας από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία.

Όπως αναφέρθηκε

σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ο 45χρονος δράστης εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος του θύματος, από πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή η 42χρονη, όπως είχαν προσυνεννοηθεί, μπήκε στο δωμάτιο του άτυχου άνδρα και τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από κοντινή απόσταση, με κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ», με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Παράλληλα ο 45χρονος δράστης, πριν αποχωρήσει από το διαμέρισμα αναστάτωσε το δωμάτιο, ώστε η 42χρονη να ισχυριστεί στη συνέχεια – όπως είχαν προσχεδιάσει – ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία.

Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι και με ταξί πήγε στο πατρικό του, στο χωριό Ανθήλη, όπου άφησε το όπλο.

Το πρωί της Παρασκευής, η 45χρονη σηκώθηκε να ετοιμάσει για το σχολείο τα δύο της παιδιά, που είχαν κοιμηθεί στον κάτω όροφο, στους γονείς της. Στη συνέχεια βγήκε για ψώνιακαι  λίγο πριν τις 9 το πρωί, υποστήριξε ότι τον ανακάλυψε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού, όπου κοιμόταν. Στους αστυνομικούς επέμενε πως «δεν γνωρίζει τίποτα» και προσπαθούσε να τονίσει την περίπτωση της ληστείας.

Ωστόσο, εκείνοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν να αποκλείουν αυτή την εκδοχή. Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο ιατροδικαστής εντόπισαν το φονικό χτύπημα, αλλά και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στον χώρο αίματα.

Οι δυο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και περιέγραψαν όλα τα στάδια προσυνεννόησης, προπαρασκευής και εκτέλεσης του εγκλήματος. Ο 45χρονος παρέδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς το όπλο του εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα