Έτοιμος ο σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα» στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

Θα παραδοθεί, πιθανόν, στα τέλη της εβδομάδας

Αίσιο τέλος στην «περιπετειώδη» κατασκευή του σταθμού του μετρό «Αγία Μαρίνα». Ο σταθμός συγκαταλέγεται στην περίφημη Γραμμή 3 του μετρό, η σύμβαση για την επέκταση της οποίας είχε υπογραφεί από τις 20 Φεβρουαρίου του 2006, ωστόσο χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια για να “τρέξει” και να… τερματίσει λόγω της εμπλοκής με την υπόθεση της Siemens. Ο σταθμός εκτιμάται

ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 30.000 επιβάτες.

Η σύμβαση αφορούσε επέκταση της Γραμμής 3 κατά 1,5 χλμ. προς τα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Ο σταθμός είναι ουσιαστικά έτοιμος από τα τέλη του 2011, ωστόσο δεν παραδόθηκε καθώς υπήρχε εκκρεμότητα με το σύστημα σηματοδότησης της Siemens. Ανάλογη εκκρεμότητα καθυστέρησε την παράδοση των επεκτάσεων προς Ελληνικό και Ανθούπολη.

Ύστερα από πολλές παρατάσεις στο χρονοδιάγραμμα του έργου, ο σταθμός επρόκειτο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Ομως στα τέλη Αυγούστου η εταιρεία Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δίμηνη καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να γίνουν προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα του σταθμού ενόψει της σύνδεσής του με την επέκταση προς Πειραιά που αναμένεται να παραδοθεί το 2017. Ο σταθμός περιλαμβάνει πάρκινγκ 382 θέσεων που θα τεθεί σε λειτουργία μαζί με τον σταθμό.

Ο σταθμός βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από την Ιερά Οδό και τις οδούς Κρήνης, Κατσαρού και Αγίας Μαρίνας και ανήκει στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ωστόσο δεν ονομάστηκε Αγία Βαρβάρα, καθώς αυτό θα είναι το όνομα του πρώτου σταθμού της επέκτασης προς Πειραιά.



The post Έτοιμος ο σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα» στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα