Έτοιμος να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο ο Ερντογάν

Τα σκάνδαλα δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη δημοτικότητα του κόμματός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη χώρα, γεγονός που ενίσχυσε τις φιλοδοξίες του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Μετά την επιτυχία του κόμματος του στις δημοτικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία στη γείτονα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να συνδυάσει τις βουλευτικές

εκλογές, που κανονικά θα διεξαχθούν το 2015, με τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα. Ανέφερε επίσης πως θέλει να διατηρήσει τις τρεις βουλευτικές θητείες που ισχύουν ως όριο για τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), γεγονός που υποδηλώνει ότι και ο ίδιος δεν θα επιδιώξει τέταρτη θητεία και αντί αυτού θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Αυγούστου.

Σε σχέση με την άρση της απαγόρευσης του twitter, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επέκρινε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που έκρινε παράνομη την κυβερνητική απόφαση αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να άρει το μέτρο. Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν: «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά δεν την σέβομαι». Δήλωσε επίσης πως η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου παραβιάζει τις «εθνικές αξίες» της Τουρκίας.

Σήμερα μάλιστα ο οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης Fitch επαναβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο επίπεδο «ΒΒΒ-», με σταθερές προοπτικές, κοινώς η Τουρκία παρέμεινε στην κατώτερη επενδυτική βαθμίδα. Παράλληλα, ο οίκος Fitch αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του σχετικά με την πορεία της οικονομίας της Τουρκίας, επικαλούμενος επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης και ενδείξεις αποκλιμάκωσης της επενδυτικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

The post Έτοιμος να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο ο Ερντογάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα