“‘Ετοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην τρόικα”

Η πορεία του προϋπολογισμού, η απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ήταν τα αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμουο κ. Στουρνάρας

ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει τις δικές της προτάσεις στην Τρόικα απάντησε «είμαστε έτοιμοι».

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ο κ.Σαμαράς αποχώρησε από το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να παρευρεθεί στα βραβεία “Κ.Σαμαράς” και ο κ. Στουρνάρας συνέχισε τη σύσκεψη με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, η μία σύσκεψη διαδεχόταν την άλλη την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο συνομιλιών με την Τρόικα με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί και η κρίση στην Κύπρο.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ενώ νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 9.30 το βράδυ.

Ο κ. Προβόπουλος δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Συνεχίσαμε τη συνεργασία που είχαμε, θα έχουμε και το απόγευμα». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει μαύρη τρύπα στα έσοδα ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα». Σε ερώτηση αν θα μειωθεί το χαράτσι απάντησε:«Το συζητάμε», ενώ κληθείς να απαντήσει αν θα δωθεί παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οχι δεν νομίζω».

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, την επόμενη, ο πρωθυπουργός θα έχει κρίσιμη σύσκεψη με τους κυβερνητικούς του εταίρους για την στάση που θα τηρήσουν στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα