Εσύ θ’ άντεχες; Δείτε νήπια στους -15!

Μία περίεργη τεχνική δοκιμάζει το 317ο νηπιαγωγείο της Σιβηρίας στη πόλη Krasnoyarsk προκειμένου τα νήπια ν’ αποκτήσουν δυνατούς οργανισμούς. Οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου βγάζουν τα παιδιά έξω στο χιονισμένο προαύλιο με τη θερμοκρασία ν’ αγγίζει τους -15 βαθμούς κελσίου. Το κάθε παιδί κρατά στα χέρια του έναν κουβά με παγωμένο νερό και είναι ντυμένα μόνο με.. τα μαγιό τους.

Πριν τα παιδιά βγουν στο προαύλιο κάνουν ντους με κρύο νερό που σταδιακά φτάνει τους -20oC! Οι δάσκαλοι συμμετέχουν τις περισσότερες φορές στη διαδικασία που ακολουθείται

στο συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία 13 χρόνια.

Οι παιδίατροι παρακολουθούν την υγεία των παιδιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ υποβάλλουν τα παιδιά σε πολλές ιατρικές εξετάσεις. Σε δελτίο τύπου των Υγειονομικών Υπηρεσιών της περιοχής αναφέρουν ότι «Το σύστημα έχει αποδώσει και οι ιώσεις έχουν περιοριστεί. Τα παιδιά το απολαμβάνουν αν και οι γονείς στην αρχή σοκαρίστηκαν με το θέαμα». Αν και δεν επιτρέπουν όλοι οι γονείς τη συμμετοχή των παιδιών τους στη συγκεκριμένη αλλόκοτη διαδικασία, το 70% εξ αυτών έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα