Ερογλου: «Συμφωνία μόνο εάν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν ότι υπάρχει ακόμα μία κοινότητα»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι ένα από τα βασικά εμπόδια σε σχέση με το απευθείας εμπόριο είναι «τα ψυχολογικά εμπόδια», προσθέτοντας ότι το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1959 και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας ενώπιον του Επιμελητηρίου, ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι «η αρνητική» – όπως τη χαρακτήρισε – στάση της ελληνικής κυπριακής πλευράς για τον κανονισμό απευθείας εμπορίου συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι μετά από δέκα χρόνια (από το δημοψήφισμα) δεν υπάρχει πρόοδος και ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την ΕΕ

δεν τηρήθηκαν.

Είπε ότι θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία, εάν οι Ελληνοκύπριοι δεχτούν ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν οι «πραγματικότητες» στην Κύπρο.

Μια συμφωνία στην Κύπρο είναι εφικτή, πρόσθεσε, μόνο αν οι Ελληνοκύπριοι δεχτούν ότι υπάρχει ακόμα μια κοινότητα στο νησί και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν τις «αποτελεσματικές» και «ντε φάκτο» εγγυήσεις της Τουρκίας.

The post Ερογλου: «Συμφωνία μόνο εάν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν ότι υπάρχει ακόμα μία κοινότητα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα