Ερντογάν: Επίσκεψη στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πρόκειται να κάνει ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ενώ επίσκεψη στην Τουρκία στις 27 και 28 του ίδιου μήνα έχει σχεδιάσει και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Νέο κύκλο διαπραγματεύσεων ξεκινά η Τουρκία με την ΕΕ

«Ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 και 28 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα με την ευκαιρία της υπογραφής με την ΕΕ

μιας συμφωνίας για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών.

«Ο ίδιος θα πραγματοποιήσω μια επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες», ανέφερε, «αυτές οι επισκέψεις θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για να δοθεί μια νέα ώθηση, ένας νέος ενθουσιασμός, στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης διευκρίνισε πως στις 21 Ιανουαρίου θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η ΕΕ αποφάσισε τον Οκτώβριο να επαναλάβει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία, οι οποίες είχαν παγώσει επί τρία χρόνια.

The post Ερντογάν: Επίσκεψη στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα