Έρευνα της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τον τζόγο

Η ευαισθησία και υπευθυνότητα της ΟΠΑΠ Α.Ε. συνδέεται με την επιστημονική έρευνα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός η συστηματική διερεύνηση του φαινομένου της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και της εξάρτησης απ’ αυτά, στον ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό της χώρας

Την έναρξη μιας συστηματικής επιστημονικής έρευνας με την οποία θα αποτυπωθεί το φαινόμενο του παθολογικού τζόγου στη χώρα μας, θα τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση της εξέλιξης του στο χρόνο, θα διατυπωθούν προτάσεις

για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και θα αναπτυχθούν επιλεγμένες- στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης και ο Διευθυντής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΑιγινήτειο Νοσοκομείο καθηγητής Γιώργος Ν. Παπαδημητρίου.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. το φαινόμενο της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και της εξάρτησης απ’ αυτά, στον ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό της χώρας, έως σήμερα, δεν έχει ερευνηθεί κατά τρόπο συστηματικό και επιστημονικά άρτιο. Συνέπεια αυτής της απουσίας είναι να μην μπορεί να εκτιμηθεί αν ενεδρεύει ο κίνδυνος του παθολογικού τζόγου και στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που έχει διαπιστωθεί σε άλλες κοινωνίες και ιδίως μεταξύ των νέων.

Βέβαιο είναι, είπε ο κ. Σπανουδάκης, ότι μακροσκοπικά δεν διαπιστώνεται πως το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, τόνισε, οφείλουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., ως μεγάλη εταιρεία διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών, αισθάνεται την ανάγκη να δαπανήσει και χρόνο και χρήμα, προκειμένου να διασφαλίσει την ελληνική κοινωνία από τη δημιουργία και την εξάπλωση ενός τέτοιου φαινομένου, όχι μόνο από τη δική της επιχειρηματική δράση, αλλά απ’ όλες τις εκφράσεις των τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται πλέον στη διάθεση των Ελλήνων.

Διαχρονικά η ΟΠΑΠ Α.Ε. το επιδιώκει, μέσα από δράσεις και μέτρα, ιδίως, με την αποτροπή συμμετοχής στα παιχνίδια της των ανήλικων, γεγονός που συστηματικά εφαρμόζουν οι πράκτορές της. Άλλωστε, όπως τόνισε, αυτή καθεαυτή η διάρθρωση του δικτύου της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνιστά ένα αποτρεπτικό δεδομένο: το πρακτορείο είναι συνδεδεμένο με τη γειτονιά, ο πράκτορας είναι μέλος της μικρής κοινωνίας, γνωρίζει και γνωρίζεται με όλους, κι αυτό το γεγονός τον καθιστά περισσότερο ευαίσθητο και αποτρεπτικό έναντι της συμμετοχής των νέων στα παιχνίδια.

Προς επιβεβαίωση, όπως είπε, είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Αύγουστο έως σήμερα, στη γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Τζόγο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, τη λειτουργία της οποίας χρηματοδοτεί η ΟΠΑΠ Α.Ε., ένας στους δέκα που απευθύνθηκαν ήταν πράκτορας ή συγγενής πράκτορα, σε πολλές περιπτώσεις για ζητήσουν βοήθεια για ορισμένους πελάτες τους.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο των δράσεων και μέτρων που εφαρμόζει για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα