Έρευνα για καθυστερήσεις σε έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ διέταξε ο Μιχελάκης

Στο συρτάρι παρέμεναν από το 2009 οι μελέτες για 173 έργα ΣΔΙΤ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας από το 2009, παρά το γεγονός ότι είχε αποπληρωθεί γι’ αυτές το ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Αυτό προέκυψε μετά από έρευνα που ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Από τις 173 μελέτες μόνο δύο, προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Ο

κ. Μιχελάκης, έπειτα από το πόρισμα της έρευνας, ζήτησε να παραλάβει γραπτώς τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τους λόγους καθυστέρησης στην προώθηση των έργων. Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε το πρωί τη; Δευτέρας σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα