Έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρνηση νοσηλείας από τον ΟΑΕΕ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 350.000 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και ταυτόχρονα αδυνατούν να τις ρυθμίσουν (με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΕ). Συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να μην τους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όμως ο ΟΑΕΕ, επειδή «το

λεει ο Νόμος», συνεχίζει και χρεώνει τους ασφαλισμένους του με 92,5€ κάθε μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ, όπως προείπαμε, αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών. Δηλαδή χρεώνει 1100€ κάθε έτος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που όμως δεν παρέχει, επειδή ο ασφαλισμένος οφείλει και δεν έχει ρυθμίσει!!!

Για τις εισφορές (τις οποίες δεν διαχωρίζει από τις εισφορές για σύνταξη) αυτές μάλιστα ο ΟΑΕΕ λαμβάνει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (βλ. σχετικό έγγραφο) και επίσης ασκεί ποινική δίωξη (όταν το συνολικό ποσό της οφειλής ξεπεράσει τις 20.000€).

Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα για τον ΟΑΕΕ να μην είναι απαιτητές οι εισφορές αυτές. Πώς γίνεται όμως να αρνείται να παράσχει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες όταν τις χρεώνει και τις απαιτεί με κάθε μέσο;

Να τονίσουμε ότι αν, πχ, οφείλω τρία χρόνια στον ΟΑΕΕ και προσέλθω για ρύθμιση θα πληρώσω όλο το ποσό (εισφορές σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) παρότι ο ΟΑΕΕ αρνείτο να μου παράσχει τις υπηρεσίες αυτές.

Και μάλιστα όλα θα πληρωθούν με τεράστιο επιτόκιο, τοκογλυφικό!

Προσφεύγω σε εσάς ως η κεφαλή της Δικαιοσύνης.

Αυτό που ισχύει και σας περιγράφω δεν είναι δίκαιο.

Δίκαιο είναι είτε να μην χρεώνει ο ΟΑΕΕ τις εισφορές είτε να παρέχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα οφειλών ή ρύθμισης, αφού ούτως ή άλλως τις απαιτεί με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και παράλληλα ασκεί ποινική δίωξη για αυτές τις οφειλές.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Είναι περιττό να σας αναφέρω ποια είναι η στάση αυτών που έριξαν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ανάλγητη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.

Την ίδια ώρα μάλιστα λαμβάνουν σειρά από μέτρα για τους ανασφάλιστους πολίτες του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους. Παρατείνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ορίζει ο νόμος. Και καλά κάνουν φυσικά. Όμως γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο έμπορος, να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πληρώσει εισφορές πολλά χρόνια σήμερα είναι ξεκρέμαστοι. Άρρωστοι άνθρωποι αδυνατούν να λάβουν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Γιατί; Επειδή οφείλουν εισφορές ενός δυο ετών. Ενώ πλήρωναν επί 15-20 χρόνια (όπως εγώ) χωρίς κανένα πρόβλημα…»

Αυτά είναι μέρος όσων γράφει ο επαγγελματίας Γιώργος Φλωράς στην αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου.

Την αναφορά χρεώθηκε ο γνωστός Αντεισαγγελέας του Αρείου Παγου Γιώργος Μπόμπολης ,ο οποίος δεν την έθεσε στο αρχείο αλλά διέταξε έρευνα.

Μην θεωρήσετε ότι θα πάει στο «καλάθι».

Στην αναφορά του ο κ. Φλωράς αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου έχει προκληθεί αναταραχή. Ασφαλισμένος που είχε λόγω ανεργίας περιστασιακό προβλήμα να πληρώσει τα χρέη του βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κώμα από εγκεφαλικό. Το εγκεφαλικό το έπαθε όταν του είπαν πόσα χρωστάει, ενώ δεν τα χρωστάει ουσιαστικά. Και στο νοσοκομείο ενώ είναι σε καταστολή δεν του αναγνωρίζουν νοσήλεια, άρα πρέπει να τον πετάξουν στο δρόμο εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Δεν είναι απλή υπόθεση αλλά …κακουργηματική και θα υπάρξουν σίγουρα συνέπειες…

Keywords
Τυχαία Θέματα