Έρχονται κλήσεις σε δημοσιογράφους για την υπόθεση Άκη

Ονόματα υπάρχουν πάρα πολλά και κανείς δεν μπορεί να πει ποιοι, πόσο και αν εμπλέκονται. Κάποιοι ίσως να γνώριζαν απλώς τι γινόταν στο «στρατόπεδο Παπάγου», κάποιοι άλλοι όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πολιτική και δημοσιογραφική… πιάτσα, φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή και δημοσιογράφων στην υπόθεση των μιζών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι οποίοι τα κρίσιμα χρόνια έλυναν και έδεναν τόσο με τον κ. Τσοχατζόπουλο όσο και με τους εμπόρους όπλων, αποτελώντας τη λεγόμενη «Αγία

Τετράδα».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, γνωστά και προβεβλημένα ονόματα του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, το οποίο εξετάζει αν τα εισοδήματά τους και η περιουσιακή τους κατάσταση συνάδουν με τη μισθοδοσία τους από την επαγγελματική δραστηριότητα που ασκούν.

Η έρευνα αναμένεται να φτάσει πολύ βαθιά και, σε πρώτο χρόνο, έχουν «στοχοποιηθεί» δημοσιογράφοι που κατά καιρούς, και ειδικά τη χρονική περίοδο 1994-2004, όταν υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ξεπέρασε τα 23 δισ. ευρώ, είχαν εκδηλώσει μέσα από ειδικές αμυντικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών τις προτιμήσεις τους σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΔΟΕ, οι έρευνες αφορούν σε δύο δημοσιογράφους της τηλεόρασης και δύο εφημερίδων, μία εκ των οποίων, μάλιστα, έχει κλείσει. Ο ένας, μάλιστα, εξ αυτών πηγαινοερχόταν στον Κόρφο Κορινθίας, όπου ο Άκης διατηρούσε εξοχικό. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Άρης ΣπίνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα